Om företaget
Familjen Ramzi, har bakat baklava för hand i över 50 år.
Haji Ramzi startade sitt första bageri 1972 i staden Erbil i norra Irak.
Haji flyttade från sin hemby till Erbil och började arbeta som anställd på ett bageri, det var där som han lärde sig hantverket. Efter några år bestämde han sig för att öppna ett eget bageri. Det blev en succé och bageriet blev välkänt. Det fick smeknamnet ” Haji Ramzi Baklavachi” som betyder baklavabagare Haji Ramzi. Sedan dess har familjen kallats för Haji Ramzi Baklavachi.
I slutet av 90-talet flyttade hela familjen till Göteborg. De fortsatte att baka sina fantastiska orientaliska bakverk i Sverige.
2000 startade Pappa Ramzi och en av sönerna, Kaiwan, företaget Hawler. Den första tillverkningen låg då i en källarlokal. För att leverera till kunderna åkte Kaiwan varje dag med spårvagn till dem. När kunderna blev fler levererade Kaiwan personligen det med budbil.
Idag tillverkas många olika sorters baklava och de unika bakverken levereras till butiker över hela landet.
2017 lanserade företaget varumärket Kaiwan Ramzi since 2000.
Kaiwan har tagit fram ett helt nytt recept. Det innehåller nu mindre socker än deras andra baklava. Det står för att smakerna ska på det sättet komma fram mer än sötman.
När produktionen växte flyttade de bageriet till nya stora lokaler i Storås. Företaget bytte namn till Baklavafabriken.